Veel gestelde vragen

Hier worden de meest gestelde vragen beantwoord. Kan je niet je antwoord vinden? Neem dan contact op!

Is er een minimum of maximum bestelwaarde?

Ja, de minimum bestelwaarde is €15,00 Voor bestellingen met een orderwaarde van minder dan 29 euro betaal je een verzendbijdrage van €4,95. Is de orderwaarde hoger? Dan is verzenden gratis!

Kan ik mijn bestelling veranderen nadat ik hem heb verzonden?

In een aantal gevallen is dit mogelijk. Neem alsjeblieft zo snel mogelijk contact op, dan wordt er naar een oplossing gezocht.

Kan ik mijn bestelling annuleren?

Je kan de bestelling annuleren zolang deze nog niet verzonden is, neem hiervoor zo snel mogelijk contact op. Indien het herroepingsrecht van toepassing is, kan je hier altijd gebruik van maken. Het herroepingsformulier staat hier.

Krijg ik een orderbevestiging?

Ja, je krijgt altijd een orderbevestiging.

Krijg ik een verzendbevestiging?

Ja, zodra het pakket is verstuurd ontvang je hiervan een bevestiging. Je ontvangt altijd een track-and-trace code, tenzij wij dit anders hebben afgesproken.

Hoe kan ik betalen?

Je kan makkelijk en veilig via Ideal betalen of achteraf.

Kan ik achteraf betalen?

Ja! Je kan achteraf betalen. Simpel, veilig en zonder extra kosten.

Hoe wordt mijn product verzonden?

Jouw product wordt zorgvuldig ingepakt en verzonden via DPD of PostNL. Je ontvangt een track and trace code wanneer jouw pakket is aangemeld bij de vervoerder. Helaas is het nog niet mogelijk om een keuze te maken tussen DPD en PostNL.

Denkt Diertastisch wel aan het milieu?

Absoluut! Het milieu is heel belangrijk!

  • Er wordt zo min mogelijk geprint. Wil je graag een papieren factuur ontvangen? Geef dit dan aan bij je bestelling.
  • Indien mogelijk worden dozen en verpakkingsmaterialen hergebruikt.
  • Waar mogelijk worden bestellingen rechtstreeks van de leverancier naar de klant verzonden. Dit scheelt namelijk een rit van de leverancier naar Diertastisch en dat scheelt weer CO2 uitstoot en verpakkingsmaterialen.

Ik heb een kapot product ontvangen, wat moet ik doen?

Neem contact op met Diertastisch voor een passende oplossing. Dit kan een vervanging zijn van het kapotte product of een teruggave van het aankoopbedrag.

Ik wil gebruik maken van het herroepingsrecht, hoe werkt dit?

Lees hier alles over het verzend- en retourbeleid.

Is een retourzending altijd gratis?

Een retourzending is altijd gratis wanneer je gebruikt maakt van het label dat door Diertastisch wordt verstrekt. Ga je zelf naar het postkantoor en betaal je de verzendkosten aan de kassa, dan worden deze niet vergoed.

Ik zoek een specifiek product, maar ik kan het niet vinden bij Diertastisch?

Neem contact op! Ik zal mijn best doen om het product voor je te vinden en op te nemen in de webshop.